Asses don't guess! Het belang van metingen tijdens je training.

Te vaak wordt onderschat hoe cruciaal het is om tijdens je trainingen metingen uit te voeren. Wat bedoel ik daarmee? Het noteren van hoeveel gewicht je per oefening en set hebt gebruikt, hoeveel herhalingen (reps) je hebt uitgevoerd, het aantal seconden dat je een bepaalde houding hebt vastgehouden, en andere relevante gegevens. Wanneer je dit niet doet, heb je totaal geen idee of je bijvoorbeeld meer gewicht hebt getild dan tijdens de vorige trainingssessie, en of je dus progressie maakt.

Waarom meten essentieel is

Lineaire progressie is één van de basisprincipes bij krachttraining en cardiovasculaire training. Dit houdt in dat je systematisch het gewicht verhoogt of het aantal reps of seconden opvoert. Op deze manier maak je de grootste vooruitgang en voorkom je dat je vastloopt in een plateau, waarbij je merkt dat je lichaam geen vooruitgang meer boekt. Helaas zijn er maar weinig mensen die, zonder begeleiding, consequent deze belangrijke gegevens bijhouden.

Voordelen van gestructureerde metingen

  1. Inzicht in je voortgang: Door je prestaties nauwkeurig bij te houden, krijg je een duidelijk beeld van je vooruitgang. Dit werkt niet alleen motiverend, maar helpt je ook om je doelen sneller te bereiken.
  1. Voorkom blessures: Door je trainingsbelasting geleidelijk te verhogen, verklein je de kans op blessures. Je lichaam krijgt de tijd om zich aan te passen aan de toenemende belasting.
  1. Gerichte aanpassingen: Met nauwkeurige gegevens kun je je trainingsschema effectief aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de meest efficiënte manier traint.

Hoe ik als coach kan helpen

Gelukkig kan ik als coach je hierbij helpen. Met een individueel trainingsschema op maat krijg je toegang tot een professionele en goed ontwikkelde app. Hierin kun je telkens je resultaten per training en oefening noteren. Op deze manier ontvang je feedback en wordt je trainingsschema voor de daaropvolgende week aangepast, zodat je de meeste progressie maakt.

Wat kun je verwachten?

  • Persoonlijke begeleiding: Een op maat gemaakt trainingsschema dat aansluit bij jouw doelen en niveau.
  • Professionele app: Houd al je trainingen en voortgang eenvoudig bij in onze gebruiksvriendelijke app.
  • Regelmatige feedback: Ontvang wekelijkse feedback en aanpassingen aan je schema om constante vooruitgang te garanderen.
  • Motivatie en ondersteuning: Blijf gemotiveerd door de continue begeleiding en ondersteuning die je krijgt.

Probeer het nu!

Wil je meer weten over het persoonlijke traject waarbij je een op maat gemaakt trainingsschema ontvangt? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en schrijf je in voor een proefmaand. Ontdek hoe gestructureerde en goed gedocumenteerde trainingen je kunnen helpen om je fitnessdoelen sneller te bereiken!

Download

Schrijf je in op onze mailinglijst

Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, small group trainings en planningswijzigingen.

Bedankt! We hebben uw inschrijving goed ontvangen!
Oei! Er ging iets mis! Probeer het even opnieuw.