Don't be ashamed!

Sommige vrouwen ervaren negatieve gevoelens zoals schaamte en onzekerheid wanneer ze willen starten met sporten.

Hierbij zijn er enkele factoren die specifiek kunnen bijdragen aan het gevoel van schaamte namelijk;

  1. Lichaamsbeeld: Veel vrouwen ervaren druk van de maatschappij om te voldoen aan bepaalde schoonheidsidealen en kunnen zich onzeker voelen over hun uiterlijk bij het sporten. Dit kan leiden tot gevoelens van schaamte of zelfbewustzijn.
  2. Gebrek aan vertrouwen: Sommige vrouwen kunnen zich onzeker voelen over hun sportvaardigheden of fysieke conditie, vooral als ze weinig ervaring hebben met sporten. Ze kunnen bang zijn om zich belachelijk te maken of te falen, wat tot schaamte kan leiden.
  3. Sociale druk: In sommige gevallen kunnen vrouwen zich geïntimideerd voelen door de aanwezigheid van andere mensen in sportomgevingen, vooral als ze het gevoel hebben dat ze worden beoordeeld of vergeleken. Dit kan leiden tot schaamtegevoelens en de neiging om te vermijden om te sporten.
  4. Negatieve ervaringen: Eerdere negatieve ervaringen, zoals pesterijen of negatieve opmerkingen over hun lichaam of sportprestaties, kunnen vrouwen ontmoedigen om opnieuw te beginnen met sporten en gevoelens van schaamte veroorzaken.

Merk jij dit deze zaken ook bij jezelf of iemand uit jouw nabije omgeving?

Aanmoediging van een positieve en ondersteunende omgeving, het bevorderen van lichaamspositiviteit, het benadrukken van de voordelen van sport en lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van schaamtegevoelens. En gaat vrouwen meer stimuleren om te starten met sporten!

Laat je dus omringen door een positieve omgeving waar je je veilig en geïnspireerd voelt. Iedereen moet ergens starten, geef jezelf de tijd om te groeien!

Download

Schrijf je in op onze mailinglijst

Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, small group trainings en planningswijzigingen.

Bedankt! We hebben uw inschrijving goed ontvangen!
Oei! Er ging iets mis! Probeer het even opnieuw.